вівторок, 24 грудня 2019 р.

Цікаві факти про Середземне море 

Цікаві факти про Середземне море – це чудова можливість дізнатися більше про Світовий океан. На його узбережжі зароджувалося, процвітало і гинуло безліч різних цивілізацій, внаслідок чого дане море по праву називають колискою тисячі народів. Сьогодні водоймище, як і раніше відіграє важливу роль в економіці цілого ряду країн, будучи одним з найбільш судноплавних морів нашої планети. Отже, перед вами найцікавіші факти про Середземне море. 12 цікавих фактів про Середземне море 
1. Середземне море омиває найбільшу кількість держав, а саме 22, ніж будь-яке інше море на планеті. 
2. У Туреччині Середземне море зазивають – Білим. 
3. Геологи стверджують, що своєю появою Середземне море зобов’язане землетрусу, після якого частина материка в Гібралтарській протоці опустилася вниз і в створений пролом ринули океанські води. 
4. У Стародавньому Римі водоймище називали «Наше море». 
5. Найбільша глибина Середземного моря досягає 5121 м. 
6. Під час штормів, хвилі на морі можуть перевищувати 7-метрову висоту. 7. Цікавий факт, що Середземне море неодноразово згадується в Біблії, щоправда там воно позначається, як – «Велике море». 
8. У певних частинах Середземного моря спостерігаються міражі. Наприклад, їх часто помічають в акваторії Мессинської протоки. 
9. Чи знаєте ви, що Сицилія є найбільшим островом в Середземному морі? 10. Приблизно 2% різновидів живих істот, що живуть у водах Середземного моря, потрапили в них з Червоного моря (див. Цікаві факти про Червоне море) після прокладення Суецького каналу. 
11. У морі мешкає близько 550 видів риб. 
12. Середземне море займає площу в 2,5 млн км. На такій території могли б одночасно розміститися Єгипет, Україна, Франція та Італія....