понеділок, 23 грудня 2019 р.

Дністровська ГАЕС добудувала першу чергу гідроагрегатів

На Дніпровській ГАЕС 21 грудня запущений третій гідроагрегат. Таким чином завершується будівництво першої черги ГАЕС з трьох агрегатів, повідомила прес-служба "Укргідроенерго".
Третій гідроагрегат Дністровської ГАЕС запущений в режимі синхронного компенсатора. У режимі генерації у агрегату потужність 324 МВт.
На думку міністра енерговуглепрому Володимира Демчишина, запуск кожного гідроагрегата дає значний економічний ефект і забезпечує економію природного газу і вугілля за рахунок зниження кількості пусків теплових блоків, стабілізації їх навантаження. Таким чином, третій гідроагрегат дасть додаткові 320 МВт регулюючої потужності, а це скорочення спалювання газу, мазуту і вугілля на ТЕС.
Будівництво третього гідроагрегату тривало два роки. При цьому початок будівництва першої черги Дніпровської ГАЕС розпочався в 1989 році, а запуск першого гідроагрегату стався в 2009 році. Другий гідроагрегат був змонтований в 2013 році.
Дністровська ГАЕС повинна налічувати сім гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в режимі генерації та 2947 МВт у насосному режимі.
Перший гідроагрегат ГАЕС потужністю 324 МВт в турбінному і 421 МВт у насосному режимах введений в промислову експлуатацію в кінці 2010 року. Завдяки режимам "насос - турбіна" станція може використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень в мережі.
"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена електрична потужність гідроелектростанцій компанії становить 5 027 МВт.

Немає коментарів:

Дописати коментар